Aki abbahagyja a tanulást, megöregszik. Legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.
Henry Ford


Start

Boldogságemlékeztető

Boldogságemlékeztető
Boldogtalanságaink
Depresszió, szorongás
Depresszív gondolatok
Életerő, stressz, alvás, ébredés
Pánik
Gátlásaink, fóbiáink, szorongásaink elengedése
Depresszió feloldása
Meditáció

Összefoglaló

Mit tehetünk depresszióban?

Web

Jog
Link ajánló

Kapcsolat

Üzenőfal

Legújabb üzenetek

Juli:
Kedves Be, prananadiról tudsz-e valamit? Állítólag általa is gyógyítanak.... :-)

Juli:
Köszönöm Kedves Be folyamatos, őszinte, áldásos soraidat! J :victory:

Be:
A mély légzésnek szerintem nem a légzés technika a lényege, hanem a befelé figyelés, bármelyik módszer is válik be, szerintem az a lényeg, hogy a depresszív gondolkodás kényszerességét csillapítsuk vele. :meditate: Antidepresszánssal én is próbálkoztam (20 éve), de nekem nem működtek. Két félét próbáltam ki, de mindegyikre több hét rászokási, majd leszokási idő volt (az adagok fokozatos változtatásával), több félét már nem voltam hajlandó végig játszani... :cleaning:

Juli:
ui: 4 hete szedek antidepit, de nem érzek javulást, sőt....... Ugye azért -kicsit - számíthatok, h az is segít a tünettüntetésben? (bár mikor??:(((() Aztán, meg addig is tudom, h munkámra fel......... :drinks:

Juli:
Köszönöm nagyon megint bölcs és biztató válaszod! :good: De hogy -elnézést- , ne maradjak kérdés nélkül: Ha 'mélylégzés't dióhéjban elmondanád, mit jelent, ti. éppen most olvastam a Buteyko-módszerről, miszerint rengeteg mentális problémát tetéz a túllégzés, ő szerinte CSAK szájon át lehetne ki és belélegezni, h elkerüljük a szén dioxid túlzott eltávozását....... Sajnos úgy tapasztalom, mindenki, a nagy kultúrák is másképp adják a receptet, pl. szájon kilégzés, benntartás, légzésszünet tanácsai eltérnek..... Csak ha tudsz, fáradj válasszal. ;)

Be:
Szia! :hi: A "KÉRDÉSED", miszerint meg lehet-e szabadulni végleg, minden depressziós és szorongó egyik legfontosabb félelme. Pontosan ez az egyik legmélyebb félelem (a reménytelenség) szeretne leginkább távozni, ezért jön fel olyan gyakran. A rendszeres felszínre kerüléssel mutatja meg magát ez a félelmünk és így kér engedélyt a távozásra. Ha nem ilyen idegenül és elfogadhatatlanul mutatkozna, akkor újra és újra figyelmen kívül hagynánk a daganatainkat. Te is a "megszabadulni" és a "szörnyű betegeség" fogalmakat aggattad rá. Azonban nem a legjobb hozzáállás szorongásban agyalni, mert az iszonyodásod és ellenállásod, csak újra rögzíti ezt a tudatalattidban, még mindig fontos és valós veszélyként. Hiszen gondolkozol rajta és az elméd nem talál rá megoldást. A mély légzést javaslom ilyenkor, amikor felbukkannak a megoldhatatlan és félelmetes gondolatok és ilyen módon (légzésre figyeléssel), a gondolkodás mihamarabbi mellőzését. :meditate: Ebből "tudja" majd a tudatalatti, hogy ezeket a félelmeket elengedheti, mert már nem agyalsz annyit rajtuk. Próféta természetesen nem vagyok, de a reménytelenséggel sem találkoztam már évek óta. Szépen és módszeresen kilélegeztem mindet. :cleaning: SZABADSÁG!

Juli:
Köszönöm szépen Be! Igen-igen, az oldaladról idéztem, ezennel akkor nem is kérdezem még egyszer, h Te is így gondolod-e, hiszen nyilván azért tetted fel CSODÁLATOS blogodra! Még egy szorongó villámkérdés, van szerinted esély akár 'örökre' (mármint itt a Földön) megszabadulni e szörnyű betegségtől, vagy lehet, h mindent! megteszünk (pl. bölcs tanácsaidat), s mégsem múlik, vagyis vissza-visszatér? Elnézést, egyúttal tudom, h kérdésem naív, hisz nem sok próféta adatik mostanság, de Te hátha az vagy, legalábbis megközelítőleg :first: :D :bye:

Be:
Szia! Mindegy mi váltja ki, de a gondolatok fegyelmezésével és megválogatásával szabályozhatók a szorongásaink. Vagyis a "takarítás"-aink intenzitása nem automatikus, hanem tőlünk függ. :meditate: Alvás problémám sosem volt, nincs róla semmi tapasztalatom, de ha neked az alvászavar is a mélypontokkal összefüggésben változik, akkor alighanem javul majd ez is a szorongások csendesítésével, például meditációval és az elméd fegyelmezésével. Amit idéztél, azok a szavak pont nem tőlem vannak, a "szerző" elég aktív a Facebook-on (a szöveg alján ott a neve és az elérhetősége, minden oldalon). :beach: SZABADSÁG!

Juli:
Szia Be, sajnos sokadszorra vagyok mélyponton, most épp quasi szerelmi bánat, veszteség miatt, nehéz a béklyóktól szabadulnom :( Alvászavarra, vagyis alig-alvásra van-e valamilyen tanácsod, azon kívül, h ha a 'lelkem rendben lesz', az is magától...... Ugye ennél nincs is jobb tanács? Még valami, amit szuper soraid között olvasok, idézem: ha most épp 7 milliárdan éltek a bolygón akár több száz megtestesülésben. Egymással szoros energetikai és biológiai kapcsolódásban............" Erről neked is van személyes tapasztalatod, egyszerűbben kérdezve: így hiszed / gondolod Te is? :thinking: Köszönöm szépen! J

Be:
Szia! :bye: Köszönöm kedves kérdésed és nem csak az itt "kötelező" reményteli szerepem miatt mondom: nagyszerűen vagyok. :y SZABADSÁG!
Stat:

Látogatók : 275058
Jelenleg : 3

Elmúlt 4 nap:

Látogatók : 1426

SZABADSÁG


Ez a weblap lelkünk szabadításáért jött létre.
Teljes felszabadítása és megtisztítása, azt hiszem mindenkinek évekre elég személyes kaland lesz. Ha sikerülne ennek az oldalnak is, némi segítséget nyújtani ehhez, vagy csak éppen kizökkentenie, mindennapi szokásos ördögi köreinkből, akkor már be is töltötte küldetését. Készítésének, folyton erősödő tanulsága számomra, hogy mindig létezik a problémáinknak olyan új információja, vagy szemlélete, amely ki is vezethet belőle.Seth megszólal – A látszat néha mindig csal


A számomra leghasznosabb "külső" információ, "takarítás" témában, amit 2014-ben találtam.
A látszat néha mindig csal

További Seth üzenetek...Charles Chaplin: Az önszeretet


Ahogy elkezdtem szeretni magam, beláttam, hogy a kín és az érzelmi szenvedés csak figyelmeztető jelek, hogy a saját igazságom ellen éltem.
Ma már tudom, hogyan nevezik ezt: HITELESSÉGNEK.

Ahogy elkezdtem szeretni magam, megértettem, milyen megalázó volt annak, akire ráerőltettem a vágyaimat, pedig tudtam, hogy az idő nem volt alkalmas, az illető sem volt kész rá - akkor is, ha ez az illető én voltam.
Ma már tudom, hogy nevezik ezt: TISZTELETNEK.

Amint elkezdtem szeretni magam, nem vágyakoztam többé egy másik élet után és láttam, hogy körülöttem minden fejlődésre invitál.
Ma már tudom, hogyan nevezik ezt: ÉRETTSÉGNEK

Ahogy elkezdtem szeretni magam, megértettem, hogy mindig megfelelő időben és a megfelelő helyen vagyok és minden a helyes pillanatban történik, tehát nyugodt lehetek.
Ma már tudom, hogyan nevezik ezt: ÖNBIZALOMNAK.

Amikor elkezdtem szeretni magam, nem raboltam el többé magamtól a szabadidőt, és felhagytam azzal, hogy nagyszabású terveket szövögessek a jövőre nézve. Ma már csak azt teszem, ami örömöt okoz, amit szeretek és ami megnevetteti a szívemet, és mindezt a saját tempómban és stílusomban.
Ma már tudom, hogyan nevezik ezt: EGYSZERŰSÉGNEK.

Ahogy elkezdtem szeretni magam, mindentől megszabadultam, ami nem tett jót az egészségemnek. Ételektől, emberektől, tárgyaktól, helyzetektől és mindattól, ami csak lehúzott és eltávolított magamtól. Kezdetben ezt "egészséges egoizmusnak" neveztem.
Ma már tudom, hogy ez az ÖNSZERETET.

Ahogy elkezdtem szeretni magam, nem akartam többé, hogy mindenben igazam legyen. Így ritkábban tévedtem.
Ma már azt is tudom, hogy nevezik ezt: SZERÉNYSÉGNEK.

Amikor elkezdtem szeretni magam, felhagytam azzal, hogy a múltban éljek, és a jövőmért aggódjak. Most már csak ebben a pillanatban élem az életem, ahol MINDEN történik. Minden napot megélek.
Ez a TELJESSÉG.

Ahogy elkezdtem szeretni magam, felismertem, hogy az elmém is zavart okozhat és beteggé tehet. Amikor csatlakoztattam a szívemhez, értelmem is fontos társra lelt.
Ezt a szövetséget ma már így nevezem: A SZÍV BÖLCSESSÉGE.

Nem kell félnünk a vitáktól, konfliktusoktól önmagunkkal vagy másokkal, vagy bármilyen problémától. Néha a csillagok is összeütköznek, és utánuk új világok születnek.
Ma már tudom, hogy EZ AZ ÉLET!

Elhangzott 1959. 04.16-án, Chaplin 70. születésnapján...Meditáció jótékony hatásai


A meditáció hatékonyságának tudományos vizsgálata:
http://www.origo.hu/egeszseg/20101121-meditacio-oregedes-immunrendszer-telomeraz-uj-eredmeny-a-pszichoszomatikus-jelensegeknel.htmlÉrzelmek megjelenése a testünkben


Finn kutatás látványos ábrákkal, az érzelmek fiziológia hatásáról testünkre.
http://www.origo.hu/tudomany/20140103-finn-kutatok-elkeszitettek-az-erzelmek-testterkepet.html?sec-2Jill Bolte Taylor beszámolója utazásáról a lélek birodalmábaJill Bolte Taylor agykutató rendkívüli elemző képességével, saját magán figyelhette meg agyvérzését. Páratlanul izgalmasan számol be bal agyféltekéjének ideiglenes elvesztéséről és az agyféltekék szerepének felismeréséről.
(Kinagyított nézetben a magyar felirat is jobban olvasható.)
http://www.ted.com/talks/lang/hun/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight.htmlMINDIG javíthatunk hangulatunkon!
Testedzéssel, meditációval,
társasággal, kirándulással...

bővebben...
Enyhe depresszív nyomás
értékes lehetőség
a tehermentesítésre.


bővebben...
Ha túlzottan szorongok,
elfelejtettem elterelni
a figyelmemet.


bővebben...
Depresszióban, minden
kellemetlen gondolat,
vagy következtetés,
illúzió.

bővebben...
Gondolatvilágunk is
bármikor javítható:
Nagyra-értékeléssel!
Minden tapasztalatunk
jó tulajdonságainak
állandó keresésével.

bővebben...
Irracionális félelmeink is
megfutamíthatók:

BOLDOGSÁG-gal!

bővebben...
Sokkal könnyebb
tornázni,
mint szorongani.


bővebben...
Hatékonyságunk javítása
mindig bőven megtéríti
a rászánt időt.


bővebben...