Sok sebet hordozok, de hordozok magamban olyan pillanatokat is, amelyek soha nem történtek volna meg, ha nem merészkedek túl a határokon.
Paulo Coelho


Start

Boldogságemlékeztető

Boldogságemlékeztető
Boldogtalanságaink
Depresszió, szorongás
Depresszív gondolatok
Életerő, stressz, alvás, ébredés
Pánik
Gátlásaink, fóbiáink, szorongásaink elengedése
Depresszió feloldása
Meditáció

Összefoglaló

Mit tehetünk depresszióban?

Web

Jog
Link ajánló

Kapcsolat

Üzenőfal

Legújabb üzenetek

Be:
Kedves Andelin! :hi: Nem hinném, hogy tudok bármiben is segíteni Neked. Ez az oldal olyanoknak szól, akik a maguk kezébe szeretnék venni a boldogulásukat, nem valami, vagy valaki mástól függővé tenni. Olyanoknak, akik éppen kitakarítani szeretnék a félelmeiket és félelmetes gondolataikat, nem pedig még többet gyűjtögetni. :cleaning: Nem is pontosan értem miről írsz, milyen egyedül létről beszélsz, amikor van két gyereked? Egyébként nincs is annál vonzóbb tulajdonság, mint amikor valaki boldog és önálló. :beach:

Andelin:
Kedves BE! 5 éve nevelem egyedül 2 gyermekem,38 éves nő vagyok.Boldognak mondhatnám magam,sok mindent elértem az életben,egyedül,szinte segítség nélkül.Jó munkám van,amit szeretek,egészséges,gyönyörű gyermekeim,lassan saját lakásom.Mégis...hiányzik a boldogság.Nem vagyok nagyravágyó,nem kívánok sokat,csak egy őszinte,tiszta,hűséges kapcsolatot,boldogságot.Sokat csalódtam az életben,gyermekkorom sem volt felhőtlen.Az én gyermekeimnek mindent megadok,viszont látják anya boldogtalanságát,nap mint nap a küzdelmet,hogy mosolyogni tudjak,hogy kibírjam,amíg elalszanak,hogy magamba tudjak zárkózni,és próbáljam feledni,hogy valójában egyedül vagyok.Sokszor észreveszem magamon a kezdeti depresszió tüneteit és ez nem jó.Fel kell még nevelnem 2 gyermeket,nem engedhetem meg ezt a luxust,hogy összetörjek teljesen. Annyiszor átgondoltam már a dolgokat,a lehetőségeket,de egyre inkább nem találom a kiutat. Tudnál nekem ebben segíteni,tanácsot adni? Köszönöm és szép estét kívánok!Andelin.

Petra:
Köszönöm a válaszodat. Nagyon érdekesek írásaid, még többször vissza fogok térni erre az oldalra. Üdvözlettel, Petra

Be:
Kedves Petra! :hi: Szerintem csakis önerőből lehetséges a változás, Ez az oldal nem éppen a párválasztásról szól, hanem sokkal inkább arról, hogy megbízhatunk az érzéseinkben. :meditate: Vagyis ne féljünk az érzéseink szerint cselekedni. Magad írod le, hogy a vágyaddal ellentétesen cselekszel, én azonban ezt nem hiszem! Amikor ellentmondásba kerülünk önmagunkkal, mindig a gondolataink és az érzéseink kerülnek szembe. Szerintem is jobb ilyenkor az érzések után menni, pontosan úgy ahogyan tetted. Tehát nem érdemes tépelődni és az elmével birkózni, rossz érzéseket okozó gondolatokon. :training: Az érzéseink szerint meghozott döntéseink, az egész élettapasztalatunkat és az életünk alatt leülepedett teljes tudásunkat felvonultatják. :book: Ennél alaposabban hogyan dönthetnénk? A pillanatnyi gondolataink, ehhez képest, fegyelmezetlen csapongások. :-)

Petra:
Segítségeteket szeretném kérni! Gyermekkoromban elszakítottak számomra, kedves gondoskodó családtagjaimtól. Különösebb problémát akkor nem okozott gyermek éveimben, de felnőttként megtapasztaltam,hogy a párkapcsolataim sorra azért mennek tönkre, mivel félve az elszakadástól, nem merem a szeretetemet kimutatni, érzelemmentesen élek, illetve ha megkedvelek valakit, addig feszítem a húrt nála, míg Ő mondja ki, hogy szakítsunk. Ilyenkor már mindent bánok, mélyre zuhanok. Nem tudtam eddig változtatni viselkedésemen, pedig nagyon kínlódom miatt. Önerőből szerintetek sikerülhet változnom?

loretta puskás:
:beach:

Mancur:
Le a kalappal a cikk szerzője előtt! :book:

Be:
Kedves Zsozso! :hi: Tudatalattinkat és érzelmi rendszerünket, mindig a gondolataink töltik fel tartalommal és a gondolataink is vezérlik a működését. Végeredményben leginkább csakis az életöröm törli a stresszt és az életünkben lerakódott rossz érzéseinket. Azonban ahhoz, hogy törölhetővé váljanak, a felszínre kell jönniük. Ez (irracionális, vagy időszerűtlen) rossz gondolatok formájában történik. Ezt a takarítást, az örömre vágyó gondolataink indítják el és enyhébb esetben érthetetlen (oktalan) feszültségként, idegességként, kedvtelenségként, erősebb esetben szorongásként, depresszióként jelentkezik. :washing: Az a stratégia, hogy semmit sem akarunk (letargia), elég jól lent tartja a mentális szemetünket. Vissza lehet így fogni a szorongást és a takarítást, így sokáig a szőnyeg alá seperhetjük a szemetünket. :cleaning: Azonban azt veszem ki a szavaidból, hogy ez már nemigen működik. Ezen az oldalon próbáltam leírni, mit tehetünk ilyenkor és hogyan törölhetők ezek a régi fájdalmak, illetve hogyan lehet némileg szabályozni a szorongást és a mentális szemét felszínre kerülésének mennyiségét. :meditate: Első tanácsom az, hogy mindig szakíts időt azzal foglalkozni, amit a legjobban szeretsz. Ezt a depresszió képes tökéletesen megmérgezni pillanatnyilag, amikor rosszul vagy. Ez nem azt jelenti, hogy már nem szereted azt. Térj rá vissza, amikor jobban vagy. Nézz vicces videókat, vagy csinálj akármilyen vidám dolgot, amit szeretsz. Ez máris megkezdi a régi fájdalmak törlését és visszafogja kicsit, a következő szorongásos "rohamot". Az oldalon találsz részletes leírást, de bármi kérdésed van írj ide... :lamo: SZABADSÁG!

Zsozso:
30 éve már,hogy egy kis faluban temettem el magam.Elfojtottam saját vágyaim.Volt már depressziv hangulatom,de most mélyre zuhantam.Megbénult az élet bennem és körülöttem.Emberekkel sem kivánok találkozni.

Csák Ilona:
Köszönöm a válaszodat.Szívesen olvasom az írásaidat, sok hasonló gondolattal találkozom, ami az én fejemben is megvan. Amit a borzongásról írtál tökéletesen fedi a valóságot. Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Üdvözlettel: Ili
Stat:

Látogatók : 143612
Jelenleg : 1

Elmúlt 4 nap:

Látogatók : 104

SZABADSÁG


Ez a weblap lelkünk szabadításáért jött létre.
Teljes felszabadítása és megtisztítása, azt hiszem mindenkinek évekre elég személyes kaland lesz. Ha sikerülne ennek az oldalnak is, némi segítséget nyújtani ehhez, vagy csak éppen kizökkentenie, mindennapi szokásos ördögi köreinkből, akkor már be is töltötte küldetését. Készítésének, folyton erősödő tanulsága számomra, hogy mindig létezik a problémáinknak olyan új információja, vagy szemlélete, amely ki is vezethet belőle.Seth megszólal – A látszat néha mindig csal


A számomra leghasznosabb "külső" információ, "takarítás" témában, amit 2014-ben találtam.
A látszat néha mindig csal

További Seth üzenetek...Charles Chaplin: Az önszeretet


Ahogy elkezdtem szeretni magam, beláttam, hogy a kín és az érzelmi szenvedés csak figyelmeztető jelek, hogy a saját igazságom ellen éltem.
Ma már tudom, hogyan nevezik ezt: HITELESSÉGNEK.

Ahogy elkezdtem szeretni magam, megértettem, milyen megalázó volt annak, akire ráerőltettem a vágyaimat, pedig tudtam, hogy az idő nem volt alkalmas, az illető sem volt kész rá - akkor is, ha ez az illető én voltam.
Ma már tudom, hogy nevezik ezt: TISZTELETNEK.

Amint elkezdtem szeretni magam, nem vágyakoztam többé egy másik élet után és láttam, hogy körülöttem minden fejlődésre invitál.
Ma már tudom, hogyan nevezik ezt: ÉRETTSÉGNEK

Ahogy elkezdtem szeretni magam, megértettem, hogy mindig megfelelő időben és a megfelelő helyen vagyok és minden a helyes pillanatban történik, tehát nyugodt lehetek.
Ma már tudom, hogyan nevezik ezt: ÖNBIZALOMNAK.

Amikor elkezdtem szeretni magam, nem raboltam el többé magamtól a szabadidőt, és felhagytam azzal, hogy nagyszabású terveket szövögessek a jövőre nézve. Ma már csak azt teszem, ami örömöt okoz, amit szeretek és ami megnevetteti a szívemet, és mindezt a saját tempómban és stílusomban.
Ma már tudom, hogyan nevezik ezt: EGYSZERŰSÉGNEK.

Ahogy elkezdtem szeretni magam, mindentől megszabadultam, ami nem tett jót az egészségemnek. Ételektől, emberektől, tárgyaktól, helyzetektől és mindattól, ami csak lehúzott és eltávolított magamtól. Kezdetben ezt "egészséges egoizmusnak" neveztem.
Ma már tudom, hogy ez az ÖNSZERETET.

Ahogy elkezdtem szeretni magam, nem akartam többé, hogy mindenben igazam legyen. Így ritkábban tévedtem.
Ma már azt is tudom, hogy nevezik ezt: SZERÉNYSÉGNEK.

Amikor elkezdtem szeretni magam, felhagytam azzal, hogy a múltban éljek, és a jövőmért aggódjak. Most már csak ebben a pillanatban élem az életem, ahol MINDEN történik. Minden napot megélek.
Ez a TELJESSÉG.

Ahogy elkezdtem szeretni magam, felismertem, hogy az elmém is zavart okozhat és beteggé tehet. Amikor csatlakoztattam a szívemhez, értelmem is fontos társra lelt.
Ezt a szövetséget ma már így nevezem: A SZÍV BÖLCSESSÉGE.

Nem kell félnünk a vitáktól, konfliktusoktól önmagunkkal vagy másokkal, vagy bármilyen problémától. Néha a csillagok is összeütköznek, és utánuk új világok születnek.
Ma már tudom, hogy EZ AZ ÉLET!

Elhangzott 1959. 04.16-án, Chaplin 70. születésnapján...Meditáció jótékony hatásai


A meditáció hatékonyságának tudományos vizsgálata:
http://www.origo.hu/egeszseg/20101121-meditacio-oregedes-immunrendszer-telomeraz-uj-eredmeny-a-pszichoszomatikus-jelensegeknel.htmlÉrzelmek megjelenése a testünkben


Finn kutatás látványos ábrákkal, az érzelmek fiziológia hatásáról testünkre.
http://www.origo.hu/tudomany/20140103-finn-kutatok-elkeszitettek-az-erzelmek-testterkepet.html?sec-2Jill Bolte Taylor beszámolója utazásáról a lélek birodalmábaJill Bolte Taylor agykutató rendkívüli elemző képességével, saját magán figyelhette meg agyvérzését. Páratlanul izgalmasan számol be bal agyféltekéjének ideiglenes elvesztéséről és az agyféltekék szerepének felismeréséről.
(Kinagyított nézetben a magyar felirat is jobban olvasható.)
http://www.ted.com/talks/lang/hun/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight.htmlMINDIG javíthatunk hangulatunkon!
Testedzéssel, meditációval,
társasággal, kirándulással...

bővebben...
Enyhe depresszív nyomás
értékes lehetőség
a tehermentesítésre.


bővebben...
Ha túlzottan szorongok,
elfelejtettem elterelni
a figyelmemet.


bővebben...
Depresszióban, minden
kellemetlen gondolat,
vagy következtetés,
illúzió.

bővebben...
Gondolatvilágunk is
bármikor javítható:
Nagyra-értékeléssel!
Minden tapasztalatunk
jó tulajdonságainak
állandó keresésével.

bővebben...
Irracionális félelmeink is
megfutamíthatók:

BOLDOGSÁG-gal!

bővebben...
Sokkal könnyebb
tornázni,
mint szorongani.


bővebben...
Hatékonyságunk javítása
mindig bőven megtéríti
a rászánt időt.


bővebben...